
Een korte samenvatting
Eerste melding van 'plan' GNR door wethouder Pas. Toezegging: omwonenden zullen worden betrokken, VOOR besluitvorming door de raad omtrent het uiteindelijke plan van GNR.
Gemeenteraad accordeert de locatie voor het speelbos. De gemeente betaalt de aanleg. De raad weet dat omwonenden niet zijn betrokken. Een omgevingsvergunning zou niet nodig zijn.
De eerste voorlichting vindt nu pas plaats, door GNR en gemeente samen. Ze zeggen 3 onderzoeken toe: naar alternatieve locaties, verkeersdruk en overlast door hangjongeren. De laatste twee onderzoeken verschijnen nooit.
Ruim 2 jaar nadat de locatie werd aangewezen, verschijnt het ‘onderzoek’ naar alternatieve locatie. Twijfel bestaat omtrent de objectiviteit. Zo kan er bij Sijsjesberg wel een mobiel toilet worden geplaatst, maar elders niet.
GNR organiseert een veldconsultatie, in aanwezigheid van omwonenden en enkele politici. Omwonenden uiten opnieuw hun ongenoegen.
Omwonenden bieden wethouder Verbeek en de raad een petitie aan tegen de locatie, ondertekend door 87 omwonende huishoudens. Verbeek vraagt rentmeester Kos van GNR met omwonenden in gesprek te gaan. Toezegging van Kos:”Geen draagvlak, geen speelbos”.
Er worden 3 bijeenkomsten gehouden, met als doel het kunnen claimen van participatie. Deze ontbreekt, draagvlak is nul! De gemeente erkent nu pas dat toch een omgevingsvergunning vereist is na dat steeds te hebben ontkend.
Het college wordt tot spoed gemaand, door CDA en PvdA. Het college krijgt van de raad goedkeuring om buiten de raad om besluiten te mogen nemen betreffende de realisatie van het speelbos. Teneinde die aanleg te bespoedigen.
De omgevingsvergunning voor het aanleggen en ingebruikname Speelbos Sijsjesberg op de locatie Ericaweg nabij 24 wordt verleend door de gemeente.